Header Ads

Νικήστε την κούραση!


Μερικές φορές χρειάζεται να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες για να ξαναβρείτε την φόρμα σας.

Κάντε την αρχή σήμερα κιόλας! Καταπολεμήσετε την κούραση με 6 απλούς κανόνες! 
Κανόνας Πρώτος: Προσέχω τι τρώω
Ενισχύστε τα αποθέματα ενέργειάς σας με διατροφή πλούσια σε φρούτα, φρέσκα λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης. Αν δεν έχετε πολλή όρεξη ή αν κάνετε δίαιτα, διαλέξτε συμπληρώματα διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα. Κόψτε εκείνα τα δελεαστικά γλυκά που τόσο σας αρέσουν (σοκολάτες, ανθρακούχα αναψυκτικά, πάστες). Αν το παρακάνετε, θα σας προκαλέσουν αίσθηση κούρασης.
Κανόνας Δεύτερος: Κόβω την καφεΐνη
Η καφεΐνη είναι γνωστό διεγερτικό και αυξάνει την αντοχή στην κόπωση. Σε μεγάλες δόσεις όμως μπορεί πραγματικά να επιδεινώσει το πρόβλημα. Έτσι, αν πίνετε πολύ καφέ (περισσότερα από 5 φλιτζάνια την ημέρα κατά μέσο όρο) θα κουράζεστε ευκολότερα απ’ ότι αν πίνατε λιγότερο καφέ (1 φλιτζάνι την ημέρα).
Κανόνας Τρίτος: Πίνω πολύ νερό
Το νερό είναι απολύτως απαραίτητο για την ισορροπία του σώματος. Μεταφέρει τα μέταλλα, τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα και απομακρύνει όλες τις άχρηστες ουσίες. Η οποιαδήποτε έλλειψη νερού δυσκολεύει την επαναφορά του οργανισμού στην κανονική του κατάσταση και συνεπώς αυξάνει την κόπωση. Γι’ αυτό πρέπει να πίνετε τουλάχιστον ένα λίτρο νερό καθημερινά χωρίς να περιμένετε να διψάσετε.
Κανόνας Τέταρτος: Γυμνάζομαι
Αντίθετα με ότι πιστεύεται γενικά, η τακτική σωματική άσκηση δεν κουράζει το σώμα. Σίγουρα θα νιώσετε αναζωογονημένες, τα επίπεδα του στρες σας θα πέσουν και πάνω από όλα θα κάψετε θερμίδες! Αφού αναζωογονηθεί, ο εγκέφαλος είναι σε θέση να εκκρίνει περισσότερες από εκείνες τις ορμόνες που δημιουργούν αίσθημα ευεξίας! Και το καλό είναι ότι η άσκηση δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Κανόνας Πέμπτος: Διαλέγω φυσικά προϊόντα!
Η φύση προσφέρει πολλά συστατικά που καταπολεμούν την κόπωση, και το πιο γνωστό από αυτά είναι το τζίνσενγκ. Το τζίνσενγκ είναι διεγερτικό που τονώνει τόσο το σώμα, όσο και το πνεύμα, και συνιστάται για τις περιόδους κόπωσης. Δρα πάρα πολύ γρήγορα. Ο βασιλικός πολτός επίσης συνδυάζει θρεπτικά στοιχεία και ενέργεια. Δίνει ‘ώθηση’ στις γενικές σωματικές δραστηριότητες και αυξάνει την αντίσταση του σώματος στο κρύο και το στρες.
 Κανόνας Έκτος: Νηστεία!

Μια πραγματικά πολύ παλιά συνταγή: μία φορά το μήνα καθαρίστε το σώμα σας νηστεύοντας για 15 ώρες. Φάτε ελαφρά το προηγούμενο βράδυ. Μην φάτε απολύτως τίποτα μετά τις 9 μ.μ. Το επόμενο πρωί πιείτε μόνο νερό μέχρι το μεσημέρι. Όταν στερείτε τα θρεπτικά συστατικά από το σώμα σας με αυτό τον τρόπο, το βοηθάτε να απομακρύνει τις τοξίνες. Το μεσημέρι, φάτε πάλι κάτι ελαφρύ. Θα δείτε πως θα σας ‘ανεβάσει’!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.